Warzywa kapustne


Prozdrowotne właściwości warzyw kapustnych znane są już od czasów starożytnych. Świeża kapusta, kalafior, brokuły czy brukselka są bogatym źródłem wapnia, witaminy C oraz żelaza. Wspomagają również poprawne działanie naszego układu odpornościowego, skutecznie i trwale obniżają też poziom złego cholesterolu. A najnowsze badania wskazują także iż zapobiegają powstawaniu nowotworów.


Warzywa kapustne można przyrządzić na wiele ciekawych sposobów, wykorzystując ich dobroczynny wpływ na nasze zdrowie. Chętnie dostarczymy je do Twojej kuchni.

warzywa kapustne


 

Brokuł

Brokuł

Brukselka

Brukselka

Kapusta

Kapusta

Kalafior

Kalafior

Kalafior romanesco

Kalafior romanesco

Kalafior żółty

Kalafior żółty

Kalarepa

Kalarepa

Kalafior fioletowy

Kalafior fioletowy

W celu zapewnienia maksymalnej wygody użytkowników przy korzystaniu z witryny ta strona stosuje pliki cookies.
Kliknij "Zgadzam się", aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.